25. Marta 2020.

UKUPNO 418 ZARAŽENIH U Hrvatskoj još 36 osoba ima korona virus

Big Portal

– Uzlazni krak krivulje je očekivan, važno je da epidemiološke službe djeluju promptno. Nije nam lako, ali miislim i dalje da zdravstveni sistav adekvatno reaguje na epidemiju – rekao je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš na konferenciji za novinare.

U Hrvatskoj je ukupno testirano 3.392 uzoraka, a 10 osoba je na respiratoru. Sedmoro ljudi je na respiratoru u Zagrebu, dvoje u Osijeku i jedan u Rijeci. Prosječna starost bolesnika na respiratoru je 61 godina, a većina njih ima i druge hronične bolesti, rekao je Beroš.Prosječna starost oboljelih je 49,4 godina, u samoizolaciji je 20.000 građana, više od 2.000 kontakata se intenzivno prati, a 150 osoba je u karantinu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Hrvatske.

Među zaraženima je i 15 bolničkih ljekara, jedan porodični ljekar, pet specijalizanata, sedam medicinskih sestara i jedan biohemičar.

Pozitivna na koronavirus su i tri pripadnika kontingenta Hrvatske vojske u Litvaniji, četvrti je u procesu testiranja, a 39 vojnika je u samoizolaciji, rekao je savjetnik načelnika Glavnog štaba za zdravlje general Boris Zdilar.

Na današnjoj konferenciji za novinare prvi put je između članova Nacionalnog štaba i novinara postavljena staklena barijera koja sprečava kontakt i prenos virusa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare