Ukupno 29 građana Srpske prekršilo zabranu i ograničenje kretanja - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ukupno 29 građana Srpske prekršilo zabranu i ograničenje kretanja

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa 29 građana nije poštovalo zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja.

Policija je izdala četiri prekršajna naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Iz MUP-a podsjećaju da se zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja osoba na teritoriji Republike Srpske zabranjuje kretanje osoba sa navršenih 65 i više godina, a zabrana kretanja svim osobama na javnim površinama u periodu od 20 do 5 časova.
Od ove zabrane su izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i osobama kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

Republički štab je 10. aprila donio zaključak o zabrani okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu.

MUP Srpske poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa.

AGENCIJE

Danas objavljeno

U Srbiji masovna vakcinacija

M.

Danas je Bogojavljenje

M.

Novi potres od 3,8 Richtera kod Gline, osjetio se i u Zagrebu

M.

Ostavite komentar