U Sarajevu danas sedam novozaraženih koronom, jedna osoba preminula - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

U Sarajevu danas sedam novozaraženih koronom, jedna osoba preminula

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo je na korona virus pozitivno sedam osoba od testiranih 536. Oporavilo se 10 dok je jedna osoba preminula.

Poređenja radi, juče je u Kantonu Sarajevo registrovano šest novozaraženih od 381 obrađenog testa te je zabilježen jedan smrtni slučaj, prenosi Klix.

Od pomenutog broja novozaraženih u posljednja 24 sata, četiri osobe pripadaju porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.

Trenutno je u KS hospitalizovan 51 pacijent, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 30, a u Opštoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” njih 21. Nema pacijenata na respiratoru, a i kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti ne koristi niko od hospitaliziranih koji se trenutno liječe od Covid-19 oboljenja u navedenim bolnicama.

U protekla 24 sata, jedna osoba je otpuštena sa hospitalizacije. Kanton Sarajevo danas bilježi 209 aktivnih slučajeva korona virusa. U samoizolaciji se trenutno nalazi 1.466 osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 52.526 osoba zaraženih korona virusom i 51.034 izliječene.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je sedam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 12.

Danas objavljeno

Zatvor za nazivanje Republike Srpske genocidnom

M.

Velika Britanija: Najmanje zaraženih od 4. jula

M.

Sjeverna Makedonija: Četvorici nekadašnjih visokih funkcionera izrečeno 25 godina zatvora

M.

Ostavite komentar