Ukrajinski teniser: Đoković mi se javio, Nadal i Federer ćute - BIGportal.ba
Sport Tenis

Ukrajinski teniser: Đoković mi se javio, Nadal i Federer ćute

Proslavljeni ukrajinski teniser Sergej Stakhovski javio se direktno sa fronta u Ukrajini gde pokušava da odbrani državu od ruske vojne intervencije.

Tom prilikom istakao je da mu se Novak Đoković javio tokom ovih teških trenutaka i poslao mu reči podrške.

“Đoković mi je poslao poruku podrške, malo smo i proćaskali. Pokušao sam da kontaktiram Rodžera i Rafu. Žao mi je što su izabrali da ćute. Razumem ih, ovo nije njihov rat”, istakao je Stakhovski u intervjuu za “La Stampu” sa linije fronta.

Sa početkom ruskog napada, Stakhovski je uzeo pušku u ruke i pridružio se ukrajinskoj vojsci.

“Nemam nikakvo iskustvo, vojna služba nije obavezna u Ukrajini. Ali sam spreman da učinim sve što je potrebno da zaštitim svoju zemlju i sprečim Rusiju da pobedi. Ako to znači da treba da uzmem oružje i branim se pucajući u nekoga, to ću učiniti”, rekao je Ukrajinac i dodao:

“Imamo podršku sjajnih ličnosti, važno je da se ona nastavi. U suprotnom, kada završi sa Ukrajinom, Putin će početi da bombarduje Evropu”.

Dotakao se i ruskih kolega, Danila Medvedeva i Andreja Rubljova.

“Oni su dobri momci, razumeju zverstvo ovog rata. Ako ništa, trude se da urade nešto, drugi ni to. Već sam primio stotine poruka od tenisera širom sveta, koji su šokirani šta se dešava. To je pomoć, pokazuje da razumeju da je laž ono što Putin govori o Ukrajincima nacistima”.

Na društvenim mrežama je objavio da će “plesati Putinu na grobu”.

“Spremimo se da će ovo trajati dugo. Putin mrzi da gubi, ne verujem da će se povući. Napašće još brutalnije, prouzrokujući još više smrti među civilima. Ne verujem kako bi mogao da pobedi na ‘terenu’. Svaka osoba je protiv njega, može nam slomiti duh ako sravni do zemlje svaki grad, ali onda bi bio genocid. Problem je šta će Evropa i svet uraditi. Da li će ostati da gledaju ili će intervenisati?”

Na kraju se obratio velikim svetskim silama.

“Istina je da ništa niste učinili već sedam godina. Da ste uradili ovo što činite sada pre osam godina kada je Krim anektiran, ne bismo bili u ovakvom problemu”,
 zaključio je Stahovski.

B92.

Danas objavljeno

Efes ili Olimpijakos, Real Madrid ili Barselona?

Zeljka

Žrijeb za Rolan Garos: Novakove “mine” u četvrtfinalu

Zeljka

Dončić “zakazao” – Voriorsi poveli

Zeljka

Ostavite komentar