Ukrajinski avion pogođen projektilom? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ukrajinski avion pogođen projektilom?

Sve su veće sumnje u procjenu Irana da se avion ukrajinske avio-kompanije jutros srušio usljed problema sa motorom, a nezavisni stručnjaci navode da je, najvjerovatnije, objašnjenje da je letjelica oborena projektilom, piše britanski dnevnik “Indipendent”.

Iranski zvaničnici rekli su da su tehnički problemi odgovorni za pad aviona ukrajinske kompanije koji se srušio neposredno po polijetanju sa međunarodnog aerodroma “Imam Homeini”, pri čemu je poginulo svih 176 putnika i članova posade.

Ukrajinska Ambasada prvobitno je u saopštenju objavila sličan stav, koji je kasnije promijenila i navela da će zvanična komisija utvrditi uzrok nesreće.

Pojedini stručnjaci tvrde da je previše rano za spekulacije, ali Grupa za praćenje rizika u vazdušnom saobraćaju – OPS preporučuje da početna pretpostavka bude da je avion oboren, dok ne bude jasnih dokaza za suprotno.

Grupacija je pritom ukazala na fotografije sa mjesta nesreće na kojima se, kako navode, na olupini i krilu aviona vide rupe od projektila.

Ukrajinska kompanija, u čijem je vlasništvu bio avion, takođe je odbacila mogućnost tehničkih problema i insistira na tome da je “Boing 737-800”, koji je bio star tri godine, bio ispravan i da je prije dva dana prošao redovne tehničke provere.

(BN, Kurir)

Danas objavljeno

U saobraćajkama u Srpskoj za 7 mjeseci poginule 54 osobe

M.

Danas u Pragu neformalni Samit EU

M.

Svijet najbliži nuklearnom Armagedonu od kubanske krize

M.

Ostavite komentar