Ukrajinske avio-kompanije sele avione u inostranstvo - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ukrajinske avio-kompanije sele avione u inostranstvo

Najveća avio-kompanija u Ukrajini – MAU (International Airlines of Ukraina) počela je da povlači avione u inostranstvo na zahtjev zakupodavaca, prenosi avianews.com na svom sajtu.

Kako navodi portal koji objavljuje novosti o ukrajinskom vazduhoplovstvu, šest aviona tog avio-prevoznika poletjelo je sa aerodroma Borispolj u Kijevu ka aerodromima u Beogradu i gradu Kasteljon u Španiji.

MAU je saopštila da na zahtjev zakupodavca, šalje pet aviona boing 737-800 u Španiju, a još dvije letjelice u Beograd na “plansko održavanje motora”.

Ovakva situacija je nastala zbog toga što su osiguravajuće kompanije 12. februara objavile da će prestati da pokrivaju rizike tokom letenja iznad Ukrajine.

Kako navodi avianews.com, problem pogađa 23 aviona u floti tri ukrajinske avio-kompanije – MAU, SkiUp i Bees Airline.

Niskotarifna avio-kompanija SkiUp je 13. februara, tokom leta iz Portugala za Kijev, morala da prizemi avion u Kišnjevu, jer je vlasnik letjelice zabranio avio-kompaniji da uđe vazdušni prostor Ukrajine.

Ukrajinska vlada izdvojila je juče 16,6 miliona grivni (oko 592 miliona dolara) kako bi garantovala nastavak letenja kroz ukrajinski vazdušni prostor, saopštio je premijer te zemlje Denis Šmigal nakon što su pojedine zapadne avio-kompanije najavile da će prestati da lete u Ukrajinu zbog tenzija s Rusijom.

Danas objavljeno

Napao djevojku, ona se odbranila kišobranom

Vanja A

STRAVA U SARAJEVU Maloljetnik izbo vršnjaka nožem

Vanja A

Narednih dana upozorenje na obilne padavine, vjetar i snijeg

Vanja A

Ostavite komentar