14. Februara 2022.

Ukrajinske avio-kompanije sele avione u inostranstvo

Big Portal

Kako navodi portal koji objavljuje novosti o ukrajinskom vazduhoplovstvu, šest aviona tog avio-prevoznika poletjelo je sa aerodroma Borispolj u Kijevu ka aerodromima u Beogradu i gradu Kasteljon u Španiji.

MAU je saopštila da na zahtjev zakupodavca, šalje pet aviona boing 737-800 u Španiju, a još dvije letjelice u Beograd na “plansko održavanje motora”.

Ovakva situacija je nastala zbog toga što su osiguravajuće kompanije 12. februara objavile da će prestati da pokrivaju rizike tokom letenja iznad Ukrajine.

Kako navodi avianews.com, problem pogađa 23 aviona u floti tri ukrajinske avio-kompanije – MAU, SkiUp i Bees Airline.

Niskotarifna avio-kompanija SkiUp je 13. februara, tokom leta iz Portugala za Kijev, morala da prizemi avion u Kišnjevu, jer je vlasnik letjelice zabranio avio-kompaniji da uđe vazdušni prostor Ukrajine.

Ukrajinska vlada izdvojila je juče 16,6 miliona grivni (oko 592 miliona dolara) kako bi garantovala nastavak letenja kroz ukrajinski vazdušni prostor, saopštio je premijer te zemlje Denis Šmigal nakon što su pojedine zapadne avio-kompanije najavile da će prestati da lete u Ukrajinu zbog tenzija s Rusijom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare