Ukrajinska vojska koristila zabranjenu municiju sa fosforom? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ukrajinska vojska koristila zabranjenu municiju sa fosforom?

Ukrajinska vojska upotrebila je municiju sa fosforom prilikom granatiranja teritorije DNR, saopštio je portparol Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin. On je rekao da je nakon granatiranja sela Dolomitnoj na teritoriji Donjecke Narodne Republike, koje je ove sedmice napadnuto četiri puta, pronađen deo minobacačke mine promera 120 milimetara napunjene fosforom. Basurin…

Ukrajinska vojska upotrebila je municiju sa fosforom prilikom granatiranja teritorije DNR, saopštio je portparol Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin.

On je rekao da je nakon granatiranja sela Dolomitnoj na teritoriji Donjecke Narodne Republike, koje je ove sedmice napadnuto četiri puta, pronađen deo minobacačke mine promera 120 milimetara napunjene fosforom.

Basurin kaže da je to prvi slučaj u ovoj godini u kojem je ukrajinska vojska koristila zabranjenu municiju sa fosforom, javio je TASS.

Otkako su počeli sukobi u Donbasu, strane su se dogovorile o primirju više od 20 puta, a najduži prekid vatre bio je 2016. godine kada je primirje trajalo šest sedmica u nizu.

Do sada su svi pokušaji uspostavljanja trajnog primirja bili bezuspešni.

Danas objavljeno

U ponoć izborna tišina: Pravo glasa ima 3,3 mil. ljudi

M.

Vučić se sastaje danas sa Bilčikom, Nemecom i Saracinom

M.

Podnio zahtjev, a nema ga

M.

Ostavite komentar