Ukrajinci udarili na ATP: Stali ste na stranu agresora i ubica - BIGportal.ba
Sport Tenis

Ukrajinci udarili na ATP: Stali ste na stranu agresora i ubica

ATP je odlučio da oduzme Vimbldonu bodove, a sve nakon odluke engleske vlade i tog grend slema da suspenduje ruske i beloruske tenisere.

I dok u Ukrajini traje rat, takođe “hladni rat” traje na različitim poljima, pa i u svetu tenisa, a nastavili su ga ukrajinski teniseri sa prve linije fronta, Sergej Stakhovski i Aleks Dolgopolov.

Stakhovski je putem Tvitera napisao da je malo rečeno razočaran odlukom ATP-a.

“Kada bih rekao da sam razočaran ATP-om, bilo bi malo. Nikada ne bih očekivao da neko može stati na stranu agresora i ubica. Čini mi se i da moje kolege teniseri imaju saosećanja za agresore i njihove saradnike iz Rusije i Belorusije. Punih 85 dana nisu bili u stanju da osude invaziju na Ukrajinu. Sramotan dan za svetski tenis”, napisao je Stahovski.

Dolgopolov je, takođe od prvih dana rata sa puškom u ruci, napisao da su ATP i WTA postali propagantisti Rusije i njene invazije.

“Bravo za ATP i WTA, postali se propagandisti Rusije broj 1 oduzimanjem poena s Vimbldona. Verovatno ćete tako i nastaviti. Užasna odluka. Ne možete da sedite na dve stolice”, istakao je, između ostalog, Dolgopolov.

Slično je komentarisala i ukrajinska teniserka Marta Kostjuk.

Danas objavljeno

Dominacija Srbije u bazenu: Potop Kazahstana

Zeljka

Srbija bolja od olimpijskog šampiona za polufinale Svjetskog prvenstva

Zeljka

Veliki udarac za Zvezdu – Holins odlazi, poznato i gdje

Zeljka

Ostavite komentar