29. Septembra 2022.

“Ukrajina više ne postoji, sada je kriptokolonija”

Big Portal

To je izjavio zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

“Hersonska oblast c´e ubrzo postati subjekt Ruske Federacije… Ukrajina je već prestala da postoji kao američki projekat u koji je ulagana kosmička količina novca… Ukrajina se pretvorila u kriptokoloniju koju su iskorišćavali… Ukrajina i svi koji su je stvarali, mislim da će se raspasti u najskorije vreme, jer se danas svet podiže sa kolena ropstva”, saopštio je Stremousov na svom Telegramu.

U objavljenoj video-poruci, Stremousov je primetio da je Hersonska oblast vraćena u normalu. Osim toga, region će se razvijati na primeru Krima, koji je procvetao za osam godina nakon povratka u sastav Rusije. U međuvremenu, američka demokratija u svetu ni u čemu se nije pokazala, osim u “nevolji, uništenim sudbinama, razrušenim državama”, ocenio je Stremousov.

Referendumi o prisajedinjenju Rusiji održani su od 23. do 27. septembra u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

Prema rezultatima obrade 100 odsto glasačkih listic´a u DNR, 99,23 odsto izašlih glasalo je za prisajedinjenje Ruskoj Federaciji, u LNR – 98,42 odsto, u Hersonskoj oblasti – 87,05 odsto, u Zaporoškoj oblasti – 93,11 odsto.

Predstavnici niza zapadnih zemalja, uključujuc´i i Evropsku uniju, saopštili su da ne priznaju rezultate referenduma.

Istovremeno, međunarodni posmatrači, uključujuc´i i one iz zemalja EU, pratili su referendume i potvrdili slobodnu volju građana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare