29. Decembra 2022.

Uklonjene barikade u Zubinom potoku

Big Portal

Ranije je uklonjena barikada postavljena sa srpske strane u blizini administrativnog prelaza Merdare, pa je saobraćaj jutros oko 10.00 časova normalizovan.

Ostaje da se uklone barikade postavljene na nekoliko mjesta na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-administrativni prelaz Јarinje.

U tzv. kosovskoj policiji rečeno je Srni da se očekuje da će saobraćaj preko administrativnih prelaza Јarinje i Brnjak biti normalizovan do kraja dana.

Iz policije dodaju da tokom uklanjanja barikada nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti, te da se nadaju da će do kraja dana biti uklonjena i barikada postavljena u naselju Bošnjačka Mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Barikade na putevima na sjeveru Kosova i Metohije postavljene su prije 20 dana, a njihovo uklanjanje počelo je poslije sinoćnjeg dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika Srba sa sjevera Kosmeta na sastanku u Raški.

Dobijene su garancije SAD i EU da neće biti hapšenja Srbi koji su bili na barikadama.

Uhapšenom bivšem policajcu Dejanu Pantiću umjesto pritvora je određen kućni pritvor i njega je sinoć Euleks u pratnji “kosovske policije” prbacio do stana u sjevernom dijelu Kosovske MItrovice.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare