Uklanjali dokaze: Policajci pomagali Velji Nevolji - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Uklanjali dokaze: Policajci pomagali Velji Nevolji

Pripadnici MUP P. J. i B. V. uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su četvrtog feburara pomagali Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, tokom akcije hapšenja njegove kriminalne grupe.

Kako kaže izvor Blic dobro upoznat sa slučajem, oni su došli pod izgovorom da će pretresti stan vođe navijačke grupe “Principi”, koji je sa saradnikom Markom Miljkovićem i još 19 članova bande uhapšen prošle nedjelje u velikoj policijskoj akciji, zapravo uklanjali dokaze.

– Međutim, operativci MUP nisu znali da je BIA ozvučila stan. Preslušavanjem audio snimaka utvrđeno je da su pokušali da prikriju dokaze – kaže izvor.

Kako saznajemo, tri puta su preslušani snimci razgovora dvojice policajaca.

Potom je utvrđeno da su se, da bi pretres djelovao uvjerljivije, pomjerili namještaj u stanu, prethodno uklonivši sve dokaze.

Naknadnim pretresom, policija je u tom stanu pronašla pištolj, a osumnjičeni se terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog djela i naveden u naredbi o pretresanju.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, P. L. i B. V. su odredili zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Ranije danas je Bogdan Pušić iz Uprave kriminalističke policije rekao da se čulo kako su se policajci dogovarali da pomognu uhapšenom.

– To su bili aktivni policajci u pretresu i taj preteres su odradili kako ne treba, tako da je ponovo izvršen pretres i nađeno je oružje – istakao je Pušić.

(Blic)

Danas objavljeno

Preminuo Milutin Mrkonjić

M.

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Ostavite komentar