Ukinute mjere zabrane Milanu Novitoviću - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ukinute mjere zabrane Milanu Novitoviću

Sudskom odlukom, ukinute su mjere zabrane koje su nedavno izrečene Milanu Novitoviću, vršiocu dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite

Naime, kako je iz Okružnog suda u Banjaluci potvrđeno “Nezavisnim novinama”, djelomično je uvažena žalba branioca osumnjičenog.

“Time je ukinuto rješenje Okružnog suda u Banjaluci – Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i predmet je vraćen sudiji za prethodni postupak na ponovno odlučivanje. Ta odluka još nije donesena. Dakle, mjere zabrane su još uvijek na snazi”, rečeno je za “Nezavisne novine” iz Okružnog suda u Banjaluci.

Novitović je, podsjetimo, nedavno hapšen zbog zapošljavanja partijskog kolege iz Ujedinjene Srpske, Branislava Zeljkovića, koji je ranije hapšen, a nedavno i optužen zbog sumnje u malverzacije pri nabavci medicinske opreme za potrebe Instituta za javno zdravstvo RS, na čijem je čelu bio.

Osim zabrane obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite, sud je, podsjetimo, Novitoviću zabranio i sastajanje i kontaktiranje sa više lica, s tim što na spisku nije Zeljković.

“Zabranjeno mu je sastajanje i kontaktiranje sa N.Ć., D.K., P.S., Ž.J., A.M., A.D., Ž.L., A.T., Lj.S., R.V., A.Š. i Ž.Đ. Njima se osumnjičeni ne smije približiti na udaljenost manjoj od 30 metara, ma gdje se oni nalazili, te sa njima ne smije uspostavljati kontakte putem sredstava telekomunikacija.

Osumnjičeni je upozoren da će mu biti određen pritvor ako prekrši mjere zabrane”, naveli su ranije iz Okružnog suda u Banjaluci.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Putin: Rusija preorijentiše privredu na nova tržišta

M.

Podignuta još jedna optužnica zbog Dobrovoljačke

M.

U Dubaiju uhapšen Edin Gačanin Tito

M.

Ostavite komentar