Ukinuta vanredna sitaucija u vojnoj bazi u Ohaju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ukinuta vanredna sitaucija u vojnoj bazi u Ohaju

Vazduhoplovna baza “Rajt Paterson”, nedaleko od grada Dejtona u američkoj državi Ohajo, bila je zatvorena nekoliko sati, dok su se istraživali izvještaji o pucnjavi u objektu, ali su zvaničnici potvrdili da je situacija bezbjedna.

Vanredna situaciija je više puta najavljivana preko zvučnika u četvrtak uveče u vojnoj bazi istočno od Dejtona, nakon sto je u 21.25 po lokalnom vremenu primljen izvještaj o pucnjavi u objektu, saopštila je portparolka baze, prenosi Rojters.

U naredna četiri sata, bezbjednosni službenici izvršili su dva pregleda Nacionalnog vazdušno-kosmičkog obavještajnog centra (NASIC), trospratnog objekta od 850.000 kvadratnih metara koji važi za primarni izvor analiza američkog Ministarstva odbrane za strane prijetnje iz vazduha i svemira.

Prema saopštenju portparola, nisu utvrđene povrede niti su pronađeni dokazi o upotrebi vatrenog oružja, nakon što su dvije osobe prijavile da su čule pucnjeve u tom području, pa je u 01.40 po lokalnom vremenu vanredna situacija opozvana nakon potvrde da je sve bezbjedno.

U saopštenju portparola baze se dodaje da će više detalja biti saopšteno kada oni budu dostupni.

Danas objavljeno

Talibani traže pomoć: Obratio se vođa

V.R.

Švajcarsko “da” kovid propusnicama

V.R.

Islamska država ponovo napala

V.R.

Ostavite komentar