8. Novembra 2022.

Ukinuta odluka za plaćanje recepcijskog smještaja

Big Portal

Tokom jučerašnjeg dana do nas je stigla informacija da će studenti bojkotovati plaćanje recepcijskog smještaja, a samo par časova nakon toga je ukinuta ova odluka.

Naime, tokom pisanja današnjeg teksta o recepcijskom smještaju i plaćanju, v.d. direktora Dragoslav Topić govorio je da je sve po zakonu i da ova odluka nije ništa sporna.

– Odmah na početku da kažem da niko od studenata neće biti oštećen ili zakinut odlukom o recepcijskom smještaju i da nisu bili ni ranije, ali da uprava po zakonu mora imati ugovore za studente koji borave u domu – rekao je Topić za Srpskainfo.

Ipak, samo par časova od davanja izjave nama, Topić je poslao dopis u kome piše da zvanična rang lista izlazi 11. novembra, dok useljenje počinje 14. novembra i da studenti nisu u obavezi da plate recepcijski smještaj za mjesec novembar.

– Studenti koji su već uplatili recepcijski smještaj za tekući mjesec, a budu na zvaničnoj rang listi primljenih studenata, imaju pravo na povrat sredstava ili prebacivanje sredstava na studentsku karticu – piše u dopisu koji je u posjedu Srpskainfo.

U dopisu još piše da oni studenti koji ne budu na zvaničnoj rang listi primljenih studenata, a prethodno su uplatili recepcijski smještaj za novembar, imaju pravo na povrat sredstava na blagajnama Ustanove, pod uslovom ako ne bude dovoljno mjesta da ostanu na smještaju do 30. novembra.

Osim recepcijskog smještaja, studenti su se žalili još i na grijanje, a prema saznanjima Srpskainfo i ono je “preko noći” riješeno i trenutno studenti imaju grijanje u studentskom domu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare