Ukinut karantin za kruzer iz Hongkonga - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ukinut karantin za kruzer iz Hongkonga

Hongkong je ukinuo karantin za kruzer “Vorld drim” pošto su testovi pokazali da su svi članovi posade negativni na koronavirus.

Brod je bio stavljen u karantin od kada je pristao u Hongkonšku luku Viktorija u sredu pošto je osam putnika iz kopnenog dela Kine koji su putovali tim brodom prošlog meseca dijagnostikovano sa novim koronavirusom.

Zvaničnik luke Leung Jiu-hon rekao je da su testovi svih 1.800 članova posade završeni pre najavljenog vremena i da su negativni.

On je rekao da će karantin, u kome je brod sa više od 1.800 putnika uglavnom iz Hongkonga, biti ukinut i da svi mogu da napuste brod.

Neki putnici koji su pokazivali simptome virusa imali su negativne testove na koronavirus i Leung je rekao da nema potrebe da se proveravaju svi putnici pošto nisu imali kontakt sa osam putnika koji su bili inficirani. Tih osam putnika je putovalo brodom u prethodnoj turi.

On je rekao da nema potrebe za daljim nadzorom ili praćenjem onih koji su na brodu.

U Hongkongu je zabeleženo 26 slučaja zaraze koronavirusom. Hongkong je zatvorio skoro sve svoje kontrolne punktove sa kopnenom Kinom i uveo karantin za sve koji dolaze iz kopnenog dela Kine u nastojanju da zaustavi širenje virusa.

Izvor: Beta

Danas objavljeno

U Gradišci izgorjele vikendica policijskog načelnika i prodavnica penzionisanog policajca

M.

SIPA uhapsila po nalogu Tužilaštva Dragana Šojića

M.

U policijskoj akciji 11 uhapšenih, među njima i pripadnik Granične policije BiH

M.

Ostavite komentar