12. Jula 2022.

UKC Srpske nabavio novi uređaj za magnetnu rezonancu – vrhunac moderne tehnologije

Big Portal

Uređaj predstavlja vrhunac moderne tehnologije i pacijentima će omogućiti pružanje najkvalitetnijih usluga, rečeno je u najvećoj zdravstvenoj ustanovi Srpske.

Načelnik Zavoda za kliničku radiologiju UKC-a Saša Vujinović rekao je da nabavljeni uređaj ima malo koja zdravstvena ustanova u Evropi i svijetu.

On je rekao da ovaj aparat omogućava brzinu snimanja i kvalitet slike bez presedana, što je bilo nezmislivo prije nekoliko godina.

-Uređaj posjeduje 146 kanala ili najviše u istoriji magnetne rezonance, što omogućava da pregledi budu dosta kraći i kvalitetniji – rekao je Vujinović.

Dodao je da je uređaj komforniji i prijatniji za pacijente i da košta oko 2,6 miliona evra.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić istakao je da ovaj uređaj ne posjeduje nijedna država u regionu, navodeći da je to veliki uspjeh i pobjeda za zdravstveni sistem Srpske, UKC i Banjaluku.

-Ponosan sam na sve ovo što danas predstavljamo, a naše stanovništvo bi trebalo biti prezadovoljno – rekao je Đajić.

Novi uređaj “Signa premijer MR” je jačine 3T i predstavlja vrhunac moderne MR tehnologije. U njega je inkorporisana vještačka inteligencija koja u znatnoj mjeri povećava kvalitet dobijenih snimaka i skraćuje potrebno vrijeme za obavljanje pregleda bez ustupaka u kvalitetu dobijenih snimaka.

Brzina snimanja je omogućena zahvaljujući upotrebi tri akceleratorne tehnike, a uređaj je instaliran u inovativni prostor, koji zahvaljujući audiovizuelnom sistemu u velikoj mjeri smanjuje stres pacijenta i čini pregled mnogo komfornijim.

RTRS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare