UKC RS bez grijanja - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

UKC RS bez grijanja

Zbog kvara u kotlovnici Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske objekti koji su smješteni na lokaciji Paprikovac trenutno nemaju grijanja.

Saopštili su iz ove ustanove te navode da su nakon evidentiranja ovog tehničkog kvara preduzete sve neophodne radnje kako bi se isti što prije otklonio.

“Važno je da naglasimo da nastojimo na najbolji mogući način premostiti period do finalnog otklanjanja kvara koristeći alternativne načine zagrijavanja bolesničkih soba, ambulanti i ostalih prostorija svih organizacionih jedinica u našoj ustanovi”, navode iz UKC RS.

Ističu da je riječ o dugogodišnjem problemu zastarjelih kotlova te da se već nekoliko godina ulažu napori za raspisivanje međunarodnog tendera za rekonstrukciju, dogradnju/izgradnju, opremanje zgrade Tehničko-ekonomskog bloka, a što će rezultirati potpisivanjem ugovora sa izabranim izvođačem radova u ponedeljak 5. decembra.

“Kao što smo naveli, ovaj problem je davno identifikovan, ali zbog izuzetno kompleksnog usaglašavanja tenderske dokumentacije u skladu sa evropskim standardima, implementacija ovog projekta nije mogla da počne do sada”, dodaju sa UKC RS.

Danas objavljeno

Skupština Srbije prihvatila Izvještaj o pregovorima sa Prištinom

M.

Novi napad Albanaca: Srpski mladić na KiM izboden nožem

Vanja A

Norveški “Nasmasi” nemoćni pod naletom ruske avijacije

Vanja A

Ostavite komentar