17. Marta 2020.

UKC oprema prostor za oboljele od virusa korona

Big Portal

Zbog toga su u banjalučkom Univerzitetskom kliničkom centru odlučili da privremeno obnove i osposobe prostorije nekadašnje hirurgije i pulmologije, gdje će biti smješteni oboljeli od ovog virusa, kako bi se spriječio ulazak ovog virusa u prostorije Univerzitetskog kliničkog centra.

U krugu nekadašnje hirurgije ubrzano se pripremaju prostorije za smještaj pacijenata kod kojih je ustanovljeno da su zaraženi virusom korona.

Pacijenti su podijeljeni u tri grupe na osnovu kojih će biti određeno gdje će se obavljati liječenje. Zaraženi pacijenti bez simptoma se šalju u kućnu izolaciju, dok će u adaptirane prostorije biti smješteni oni koji su pozitivni na virus korona, ali imaju lakše simptome.

Pacijenti pozitivni na virus korona sa najtežim simptomima, se šalju u Infektivnu kliniku na Paprikovcu.

Đajić kaže da na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ima dovoljno respiratora, međutim u narednim danima izvjesno je otkrivanje novih pacijenata zaraženih virusom korona.

Uskoro bi u krugu bivše hirurgije trebalo da budu osposobljene i prostorije za eventualni smještaj trudnica zaraženih virosom korona, kao i dvije hirurške sale za operacije pacijenata koji dolaze iz zaraženih područja. U krugu Univerzitetskog kliničkog centra na Paprikovcu postavljeni su i kontejneri u kojima će biti obavljan pregled i trijaža pacijenata.

BN TV

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare