UKC dobio od Vlade Republike Srpske 7,5 miliona KM - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

UKC dobio od Vlade Republike Srpske 7,5 miliona KM

Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske dobio je od resornog ministarstva finansijsku pomoć od 7,5 miliona maraka, saznaje portal CAPITAL.

Grant je odobrila Vlada Republike Srpske na 56. sjednici održanoj 30. januara ove godine.

„Odobrena sredstva doznačuju se na ime obezbjeđenja kontinuiranog poslovanja i neometanog pružanja zdravstvene zaštite stanovništvu“,navodi se u Odluci o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava.

Prema podacima Poreske uprave Republike Srpske ova zdravtvena ustanova je najveći dužnik u RS. Zaključno sa 2019. godinom po osnovu poreza duguju 63.632.585 KM.

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS je u ekspozeu najavio mere koje će zaustaviti gomilanje obaveza zdravstvenog sektora, ali očigledno da mu to za sada ne polazi od ruke.

Takođe, Vlada je Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske odobrila da humanitarnim organizacijama dodijeli preko pola miliona maraka.

O ukupnog iznosa 340.000 KM će biti doznačeno Udruženju dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika, 150.000 KM će dobiti Crveni krst Republike Srpske, a 35.000 maraka će se dodijeliti sigurnoj kući „Iskra“.

(Capital)

Danas objavljeno

Potop na Siciliji: Zatvoreni putevi i škole

M.

U Srpskoj preminulo sedam osoba, još 104 novozaraženih

M.

Hrvatska: Zaraženo još 680 osoba

M.

Ostavite komentar