UIO BiH: Prihodi za 11 mjeseci veći od 9 milijardi KM - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

UIO BiH: Prihodi za 11 mjeseci veći od 9 milijardi KM

– Prihodi od indirektnih poreza za 11 mjeseci ove godine iznosili su devet milijardi i 76 miliona КM i veći su za milijardu i 412 miliona КM ili 18,43 odsto u odnosu na isti period lani, kada su iznosili sedam milijardi i 664 miliona КM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

Samo u novembru su prikupljena 862 miliona КM indirektnih poreza, što je za 99 miliona КM više u odnosu na novembar prošle godine.

Nakon povrata PDV-a privredi u iznosu od milijardu i 889 miliona КM, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u periodu januar-novembar 2022. godine, a to su BiH, entiteti i Brčko distrikt, iznosili su sedam milijardi i 187 miliona КM.

Ovi prihodi veći su za 884 miliona КM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili za isti period 2021. godine.

Za finansiranje institucija BiH u periodu januar-novembar 2022. godine raspoređena su 792 miliona КM.

Višak prikupljenih prihoda od indirektnih poreza završio je na računima entiteta i Brčko distrikta – Federacija BiH /FBiH/ dobila je tri milijarde i 943 miliona КM, Republika Srpska dvije milijarde i 182 miliona КM, a Brčko distrikt 220 miliona КM.

Po osnovu posebne putarine za izgradnju auto-puteva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva, FBiH je dobila dodatna 193 miliona КM, Republika Srpska 127 miliona КM i Brčko distrikt šest miliona КM.

Iz UIO su pojasnili da razlika predstavlja rezervu na posebnom računu za putarinu u iznosu od 0,25 КM.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 10.februar 2023. godine

Vanja A

GRAĐANIN X: Kako je Ivan Begić nestao iz baze ličnih podataka

Zeljka

Bez podrške bošnjačkom vetu na zakon o nepokretnoj imovini

M.

Ostavite komentar