Uhvatili su "egzotičnu pticu" kakvu nisu vidjeli nikad prije - a onda su shvatili istinu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Uhvatili su “egzotičnu pticu” kakvu nisu vidjeli nikad prije – a onda su shvatili istinu

Ptica jarko žute boje bila je predmet čuđenja u jednoj britanskoj bolnici za divlje životinje “Tiggywinkles”, nakon što su je usputni prolaznici spazili pored puta i odnijeli kod veterinara u ovoj ustanovi. Svi su pomislili da je u pitanju neka egzotična vrsta, a ne običan galeb. Ipak, nije bio baš…

Ptica jarko žute boje bila je predmet čuđenja u jednoj britanskoj bolnici za divlje životinje “Tiggywinkles”, nakon što su je usputni prolaznici spazili pored puta i odnijeli kod veterinara u ovoj ustanovi. Svi su pomislili da je u pitanju neka egzotična vrsta, a ne običan galeb. Ipak, nije bio baš tako običan.

Ptica je od kljuna do kandži bila prekrivena jarko žutim prahom, a prema naknadnim ispitivanjima koja su izvršena, u pitanju su bili kari ili kurkuma. Ostaje misterija kako je došlo do incidenta koji je nesrećnog galeba obojio u narandžasto, a ekipa bolnice je na Facebook stranici napisala: “Ovo je jedna od najčudnijih okolnosti koje smo vidjeli u posljednje vrijeme!”

Kako mu je perje u potpunosti bilo pod karijem (ili kurkumom), galeb nije mogao da leti. Ipak, pored toga što je bio obojen i oštro mirisao, ispod svega toga je bio zdrav. Tako su ga veterinari nakon pregleda okupali i dali mu ime Vinny, po indijskom Vindaloo kari jelu.

*

I kao što to slijedi na Internetu, priča je postala viral, a ljudi su dali svoje duhovite komentare. “Možda je oduvijek sanjao da postane zlatni orao”, “Nikad se ne bih smijala životinjama, ali ime Vinny…”, “Baš izgleda kao da je bijesan što ga kupaju”. Svi oni su izrazili i zahvalnost ljudima što su ga pronašli i bolnici koja ga je zbrinula.

I nama je drago što se Vinny vratio u prvobitno stanje i što sada slobodno može da leti (sa sve Azrinom pjesmom “Moj galebe” u pozadini).

Izvor: Bored Panda

Danas objavljeno

Najjednostavniji način čišćenja četkica za šminku

Vanja A

Botto je robot koji stvara umjetnička djela, a zaradio je i prvi milion

Vanja A

Beba slona pokušala se sprijateljiti sa psom, pogledajte kako je prošlo

Vanja A

Ostavite komentar