Uhvaćen u prebrzoj vožnji, sudija mu dao najbolju moguću kaznu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Uhvaćen u prebrzoj vožnji, sudija mu dao najbolju moguću kaznu

Nesvakidašnja odluka sudije koja bi mogla da postane praksa

Odmah na početku ćemo reći da prekršilac nije bio oslobođen. Naprotiv, kazna je takva da će je se setiti svaki put kada sedne za upravljač. Naime, vozač je sudiju morao da obeća samo jednu stvar.

Krenimo redom. 39-godišnji Fraser Johnstone iz Musselburgha blizu Edinburgha u Škotskoj je ponosni vlasnik Fordovog Mustanga GT. I naravno, Frasera je moć Mustanga ponela, i to više puta, a poslednji put je pred sud došao zbog prebrze vožnje – snimljen je kako vozi 175 km/h, prenosi Index.hr

Višestruki prekršilac

Pred sudom je pokušao da se brani emocijama. Njegov advokat i on su pokušali da objasne da ga je Mustang bukvalno zaveo, odnosno da nije mogao odoleti a da ne stisne gas. Potpuno podsvesno, ponekad je pojurio i da nije toga bio svestan. A advokat je čak naglasio da je Fraser ponekad video da vozi prebrzo, pa je čak i usporio.

Šalu na stranu, ali činjenice govore drugačije. Fraser je od 2017. nekoliko puta uhvaćen u prebrzoj vožnji, a ne voli ni da legalno parkira. Znao je da zgreši i dvaput u jednom danu, pa mu je tako svojevremneo i vozačka dozvola privremeno oduzeta.

Jedina prava odluka

Sudija nije imao druge nego da donese jedinu moguću odluku. Nakon razgovora Fraser je prihvatio da proda svoj Mustang GT, ali i pristao da u zamenu kupi osetno sporiji Peugeot Partner.

Naravno, dobio je i šest negativnih bodova, a moraće da platiti i 420 funti kazne.

Izvor: Index

Danas objavljeno

Potrošnja koju pokazuje putni računar nije tačna

V.R.

Red Bull F1, Lamborghini Huracan i Nissan GT-R

V.R.

Automatski mjenjači: Da li treba povući ručnu prije isključivanja automobila?

V.R.

Ostavite komentar