Uhvaćen novi Peugeot 308 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Uhvaćen novi Peugeot 308

Još uvek aktuelna druga generacija Peugeota 308 se pojavila 2013. godine i do sada je prošla nekoliko doterivanja kako bi održala korak sa konkurentima u C segmentu. Treba podsetiti da je 308-ica bila i Evropski automobil godine 2014.

Ipak, imajući u vidu brojne rivale (poput Ford Focusa, VW Golfa 8, Seatovog Leona, novog Citroena C4, restilizovanog Renault Megana…), u Peugeot su za ovu godinu pripremili potpuno novu, treću generaciju 308-ice.

Promocija je po nekim ranijim informacijama trebalo da se održi 18. marta, ali smo zahvaljujući ovim najnovijim špijunskim slikama već sada u prilici da vidimo kako izgleda ovaj novitet. Doduše, zadnji deo na ovom primerku je i dalje sakriven…

Novi 308 će pored novog loga kompanije i upadljivijeg izgleda (po uzoru na novije modele ove marke) doneti i nešto veće dimenzije, više mesta za putnike, moderniju i digitalnu unutrašnjost (po standardima najnovijih Peugeotovih modela), kao i široku paletu verzija u kojoj bi trebalo da se nađu i plug-in hybrid i potpuno električna varijanta (e-308).

Takođe, u planu je ponovo i karavan varijanta, a neki izvori pominju i povišenu Cross verziju.

Novi 308 će najverovatnije koristiti EMP2 platformu, a pominju se i 48V mild-hybrid tehnologija kao i novi automaski menjač sa dvostrukim kvačilom.

Pored plug-in hybrid verzije sa oko 225KS (1,6 litarski benzinac + elektromotor, autonomija na struju 48 km), novi 308 će po svemu sudeći dobiti još jednu plug-in hybrid varijantu, i to sportski 308 PSE (Peugeot Sport Engineered).

308 PSE bi trebalo da kombinuje 1,6 litarski turbo benzinac, dva elektormotora i pogon na sva četiri toka, a očekuje se da će raspolagati sa više od 300KS.

Ivan Mitić– utoblog.rs
Foto:Motor.es

Danas objavljeno

Da li će ovako izgledati serijski VW ID. Buzz?

Vanja A

Kineska ekskluziva: Volkswagen Lamando L

Vanja A

Gradovi nemaju pravo da progone Euro 6 automobile

Vanja A

Ostavite komentar