Uhvaćen na granici sa šest kilograma kokaina - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Uhvaćen na granici sa šest kilograma kokaina

U četvrtak oko 13.45 na Graničnom prelazu Cvetlin na ulazu u Hrvatsku iz Slovenije policijski službenici sproveli su graničnu kontrolu nad putničkim vozilom marke audi Q7 njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem na područja Zagreba, objavila je policija.

Prilikom granične kontrole vozilo je pregledano službenim psom za detekciju droga Policijske uprave krapinsko-zagorske, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila.

Zbog sumnje da se u vozilu na skrivenom mjestu prevozi nepoznata vrsta droge, policijski službenici zapečatili su isto i od Županijskog suda u Varaždinu zatražili izdavanje Naloga za pretres zbog sumnje u počinjeno krivično djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. Kaznenog zakona.

Šest kilograma kokaina
Policija je daljnjim istraživanjem, kako navode u saopštenju, otkrila kako se radi o kokainu. Droga je bila u paketima skrivenim u sistemu za ventilaciju i u naslonu za ruke.

“Sprovedenom pretragom vozila, na skrivenom mjestu unutar središnje konzole, odnosno u naslonu za ruke i u sistemu ventilacije, pronađeno je ukupno pet paketa, ispunjenih bijelom praškastom materijom nalik na drogu kokain, ukupne težine 6017,2 grama, za koju je preliminarnim ispitivanjem dobivena pozitivna reakcija na drogu kokain”, kažu iz policije.

Muškarac je pritvoren
“Pronađena praškasta materija, lično vozilo i drugi pronađeni predmeti privremeno su oduzeti od 49-godišnjaka. On je zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisanih u članku 190. Kaznenog zakona, u petak, 20. septembra, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom službeniku Policijske uprave varaždinske”, kažu u saopštenju.

Ogromna ulična vrijednost
Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u saradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko ispitivanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog krivičnog djela.

Tačna čistoća i samim time vrijednost pronađene droge znat će se po okončanju vještačenja, a za sada se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na iznos od nekoliko milojona kuna.

(Index.hr)

Danas objavljeno

Austrija zove Srbiju i Mađarsku: Ako EU ne djeluje, moramo sami nesto preduzeti

M.

Građani za evropski razvoj Bugarske pobjednik izbora u Bugarskoj

M.

Ruska Duma o prijemu DNR, LNR i regiona Herson i Zaporožje

M.

Ostavite komentar