29. Juna 2022.

Uhapšenom Srbinu iz Vitomirice do 30 dana pritvora

Big Portal

Odluka o pritvoru doneta je u Osnovnom sudu u Prištini, u kom nisu uvažili razloge odbrane da se Đokoviću ne određuje pritvor, jer prema navodima advokata, “nikada nije bio aktivni pripadnik vojske ili policije Srbije”.

Advokat Arsić preneo je da je njegov branjenik ostao da živi i bio jedini Srbin u Vitomirici nakon 1999 godine, da je radio kao matičar u Goraždevcu, kao i da su mu za vreme martovskog pogroma 2004. godine zapalili kuću.

Đoković se 2010. godine vratio u Vitomiricu i sagradio novu kuću na svom imanju.

“Da je počinio bilo kakav zločin ne bi svih ovih godina ostao da živi i radi u Vitomirici. Napravio je novu kuću i živeo u njoj”, naveo je Arsić.

Dodaje da njegov branjenik ne zna ništa o zločinu koji mu se stavlja na teret, odnosno za navodno učešće u akciji ubistva devetoro i nestanka petoro Albanaca u selu Ozdrim kod Peći, u maju mesecu 1999 godine.

“Dva svedoka su indirektno povezala Đokovića sa navodnim ratnim zločinima”, rekao je Arsić.

Pomenuo je da se njegov branjenik godinama unazad tuži sa lokalnim vlastima u Peći zbog placa dobijenog devedesetih godina od opštine, a na kojem je podigao kuću. Posleratne vlasti su pokušale da mu oduzmu plac, ali je viši sud odbio taj zahtev.

Đoković je uhapšen pre dva dana u Peći, a policija je prethodnih dana pretresla prostorije Privremenog organa opštine Peć, sa sedištem u Goraždevcu, gde je radio.

RTS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare