6. Septembra 2022.

Uhapšeno 35 lica u potrazi za najtraženijim italijanskim bjeguncem

Big Portal

Policijska jedinica “Karabinjeri” saopštila je da je operacija dio šire operacije sa ciljem hapšenja šefa sicilijanske mafije “Koza nostra” Matea Mesine Denara, koji je u bjekstvu od 1993. godine.

Racije, u kojima učestvuju timovi policije sa helikopterima, usredsređene su na navodne članove mafije u području grada Trapani na zapadu Sicilije, a tokom operacije uhapšena su lica osumnjičena za kriminalnu zavjeru, iznudu, kockanje i druga krivična djela.

Policija navodi da je Mesina Denaro i dalje u mogućnosti da izdaje naređenja u vezi sa upravljanjem mafijom u području, koje predstavlja njeno regionalno uporište, uprkos činjenici da je nestao prije toliko godina.

?edinica “Karabinjeri” ističe da operacija, koja je usmjerena protiv ukupno 70 ljudi, uključuje pretrese i pljenidbu imovine drugih osumnjičenih.

Mesina Denaro osuđen je u odsustvu na doživotnu robiju zbog uloge u ubistvima tužilaca za borbu protiv mafije Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine.

Osim toga, Mesini Denaru prijeti doživotna kazna zbog uloge u bombaškim napadima u Firenci, Rimu i Milanu, u kojima je 1993. godine poginulo 10 ljudi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare