Uhapšeno 29 osoba tokom masovnih pretresa u tri kantona, traga se za troje - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Uhapšeno 29 osoba tokom masovnih pretresa u tri kantona, traga se za troje

Policijski timovi Unsko-sanskog kantona, Kantona Sarajevo i Srednjebosanskog kantona su izvršili danas pretrese na 32 lokacije prilikom čega su u Zenici uhapsili 23 osobe, Sarajevu dvije i četiri u SBK, prenose federalni mediji.

Riječ je o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Mreža IV” koja se provodi u saradnji sa Federalnom upravom policije i usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za krivična djela zloupotreba opojnih droga i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije.

Pretresi su izvršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku te lociranja i hapšenja osoba koje su mete akcije.

Ukupno je uhapšeno 29 osoba, neki od osumnjičenih su već u pritvoru, a ova policijska akcija još uvijek nije završena pa se može očekivati da će biti i još uhapšenih.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Aldina Alić kazala je za Klix.ba da je jedna osoba, koja je takođe meta akcije, već na izdržavanju kazne u zatvoru, da su dvije osobe u pritvoru iz prethodne akcije za trgovinu ljudima, a da se za tri osobe još uvijek intezivno traga te da je raspisana potraga.

Danas objavljeno

Zatvor za nazivanje Republike Srpske genocidnom

M.

Velika Britanija: Najmanje zaraženih od 4. jula

M.

Sjeverna Makedonija: Četvorici nekadašnjih visokih funkcionera izrečeno 25 godina zatvora

M.

Ostavite komentar