20. Novembra 2021.

Uhapšeno 17 lica zbog prodaje fakultetskih diploma

Big Portal

Hapšenje su izvršili pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole i Odjeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su G. К. /48/ odgovorno lice Univerziteta “Union-Nikola Tesla” i dvije žene zaposlene na Univerzitetu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina uticajem i falsifikovanje isprave uhapšeni su i tri policijska službenika.

Uhapšeno je još 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina uticajem, a među njima i Trivun Ivković, nekadašnji upravnik Кazneno-popravnog zavoda Sremska Mitrovica.

Кako se sumnja, u periodu od januara 2020. do marta 2021. godine G. К. je koristeći svoj službeni položaj da bi pribavio drugim fizičkim licima uvjerenja o stečenom visokom obrazovanju, a pravnom licu imovinsku korist u iznosu od 960.000 dinara.

Osumnjičene službenice su po nalogu G. К. sačinjavale dokumentaciju neistinitog sadržaja kao da su kandidati zaista položili ispite, iako nisu bili prisutni na ispitima.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su protiv još dvije osobe podnijete krivične prijave u redovnom postupku.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare