Uhapšeni zbog pokušaja ubistva maloljetnika - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Uhapšeni zbog pokušaja ubistva maloljetnika

Dvadesettrogodišnjaci D.B. i Š.H. uhapšeni su zbog pokušaja ubistva maloljetnika u sarajevskojulici Obala Kulina Bana u Starom Gradu.

Policija je juče oko 15:00 sati dobila prijavu da je u pomenutoj upotrebom oštrog predmeta povrijeđena jedna osoba.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode prijave.

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o malodobnoj osobi rođenoj 2003. godine, nastanjenoj u Sarajevu. Povrijeđenom su ljekarsku pomoć ukazali članovi ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, a na Klinici za torakalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju”, saopšteno je iz MUP-a KS.

Istog dana u 19,45 sati, policijski službenici su na području opštine Stari Grad Sarajevo, pronašli i uhapsili D. B. (1998.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Ubistvo u pokušaju” i Š. H. (1998.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Saučesništvo”.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšene osobe predate su u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima.

Danas objavljeno

Žuti meteoalarm za dijelove BiH zbog kiše i vjetra

M.

Protestna šetnja u Mostaru: “Više nema policijskog sata”

M.

Napad u američkoj školi, među ranjenima i policajac

M.

Ostavite komentar