Uhapšeni vlasnici zdrav. ustanova - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Uhapšeni vlasnici zdrav. ustanova

U pretresu dvije specijalističke zdravstvene ustanove na području Bijeljine uhapšena su dva lica iz ovog grada, vlasnici ovih ustanova, čiji su inicijali V. Đ. (ordinacija Đurić) i R. M. (Zdravstveni centar S+Medico) zbog sumnje da su počinila krivično djelo izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja. Iz Ministarstva unutrašnjih…

U pretresu dvije specijalističke zdravstvene ustanove na području Bijeljine uhapšena su dva lica iz ovog grada, vlasnici ovih ustanova, čiji su inicijali V. Đ. (ordinacija Đurić) i R. M. (Zdravstveni centar S+Medico) zbog sumnje da su počinila krivično djelo izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona saopšteno je da su tokom pretresa izvršenih, uz asistenciju pripadnika bijeljinske Policijske uprave, pronađeni protokoli bolesnika, pečati ljekara zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, kao i druga dokumentacija koja se dovodi u vezu sa navedenim krivičnim djelom. 

Nakon kriminalističke obrade navedena lica predata su tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje. 

U saopštenju se navodi da su današnji pretresi izvršeni po naredbi Opštinskog suda iz Bijeljine. 

Ova akcija je nastavak aktivnosti pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su u ranijem periodu nadležnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv više vlasnika auto-škola sa područja Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinili krivično djelo izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja.

BN

Danas objavljeno

Dodeljena Nobelova nagrada za hemiju

M.

Postignut dogovor: Novi “udar” na Rusiju

M.

Nuklearka Zaporožje radiće pod nadzorom ruskih resora

M.

Ostavite komentar