Uhapšeni učesnici u ubistvu u Belvilu, pokušali da pobjegnu u BiH - BIGportal.ba
Region Vijesti

Uhapšeni učesnici u ubistvu u Belvilu, pokušali da pobjegnu u BiH

Policija u Srbiji je do kraja rasvijetlila nedavno ubistvo Bojana Mirkovića u beogradskom naselju Belvil i uhapsila lice iz Beograda čiji su inicijali L.T., za koje se sumnja da je neposredni ubica, a koje je pokušalo da pobjegne u BiH, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

“Sinoć je uhapšeno lice L.T. koje osnovano sumnjičimo da je neposredni izvršilac ubistva, a sa njim još jedna osoba, kao i njihovi neposredni pomagači koji su pokušavali da ga prebace na prostor BiH i izbegnu pravdu”, rekao je Vulin.

Vulin je podsjetio da su prije ovog osumnjičenog za ubistvo, uhapšena i dva saizvršioca ove, kako je rekao, brutalne mafijaške likvidacije Bojana Mirkovića, koja se desila 12. novembra, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević rekao je da su uhapšeni L.T (22) iz Beograda, kao i D.K. iz Beograda i F.I., crnogorski državljanin sa Cetinja, koji su vršili pripremu bjekstva na teritoriju BiH.

“Lice L.T. je direktni izvršilac navedenog krivičnog dela, lice D.K. je saizvršilac u navedenom krivičnom delu, a uloga crnogorskog državljanina sa Cetinja će biti naknadno utvrđena”, dodao je Kovačević.

“Večernje novosti” pišu da je za ubistvo Bojana Mirkovića uhapšen Lazar T. iz Beograda, pod sumnjom da je glavni izvršilac, kao i Filip I. (29) sa Cetinja kao pomagač, i još jedno lice.

Kao saizvršioci prije dva dana su uhapšeni I.N. (39), rođen u Nikšiću, i B.K. (37), rođen u Beogradu.

Danas objavljeno

Bajden uveo prve sankcije za korupciju na zapadnom Balkanu

M.

Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

M.

Ambasada Rusije: Nismo učestvovali na sjednici PIK-a, ne priznajemo Šmita

M.

Ostavite komentar