1. Augusta 2020.

Uhapšeni u akciji “Skradin” predati Tužilaštvu

Big Portal

Tužilaštvu su predati Dobrivoj Damjanić, Gorana Sredić i Vojislav Makivić, a tužilac će donijeti odluku o pritvoru, nezvanično saznaje Srpskainfo.

Oni su juče uhapšeni u okviru međunarodne policijske akcije „Skradin“, a zbog sumnje da je u prethodnom periodu D.D. nabavljao droge marihuanu, spid i MDMA, koju je prodavao drugim osobama na području Banjaluke i šire.Tri osobe uhapšene u policijskoj akciji “Skradin“ danas su predati u nadležnost banjalučkog tužilaštva.

Tužilaštvu su predati Dobrivoj Damjanić, Gorana Sredić i Vojislav Makivić, a tužilac će donijeti odluku o pritvoru, nezvanično saznaje Srpskainfo.

Oni su juče uhapšeni u okviru međunarodne policijske akcije „Skradin“, a zbog sumnje da je u prethodnom periodu D.D. nabavljao droge marihuanu, spid i MDMA, koju je prodavao drugim osobama na području Banjaluke i šire.

– G.S. je učestovao u nabavci, prenošenju, skrivanju, proizvodnji i prodaji opojne drogea, a V.M. se sumnjiči da je pravio skrivene „štekove“ predviđene za skrivanje opojnih droga za novčanu naknadu – rekla je portparol MUP RS Danica Gnjatović.

Ono se takođe sumnjiče da su u jednoj kući u Banjaluci posjedovali laboratoriju za uzgoj opojne droge marihuane, koju su koristili.

Prilikom pretresa objekata i vozila na tri lokacije, koje koriste osumnjičeno pronađena je i privremeno oduzeta 20 kilogrma skanka, te određene količine praškastih bijelih materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge spid, MDMA i metamfetamina, oko 8,5 kg eksploziva, sedam automatskih pušaka, četiri pištolja, 20 pakovanja tromblonskih nastavaka.

Osim toga nađena je municija, oprema za laboratoriju za uzgoj opojne droge skank (lampe, ventilatori, gnojivo i dr.), a policija je oduzela i tri vozila, 11 mobilnih telefona, laptop i novac.

U realizaciji akcije „SKRADIN“ učestvovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Jedinice Žandarmerije, te policijskih uprava Prijedor i Banjaluka, dok je akcija sprovedena u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Hrvatske.

(Srpskainfo)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare