Uhapšeni novinari zbog izazivanja panike u CG - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Uhapšeni novinari zbog izazivanja panike u CG

Glavnom uredniku IN4S Gojku Raičeviću i Draženu Živkoviću, glavnom uredniku portala Borba, određen je pritvor, nakon informativnog razgovora Osnovnom državnom tužilaštvu, zbog vijesti koje je objavljena, da je u Vili Gorica došlo do eksplozije.

Iz Uprave policije je saopšteno da su Živković i Raičević uhapšeni zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela izazivanje panike i nereda.

– D.Ž. je kao glavni i odgovorni urednik portala Borba, počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici, a bez prethodne provjere informacije.

Takođe, G.R. je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala IN4S, počinio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu IN4S. Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ove dvije osobestiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku – saopšteno je iz Uprave policije.

Osnovni tužilac Biljana Medenica odredila je pritvor Raičeviću i Živkoviću, a saslušanje je kod sudije za istrage Osnovnog suda u Podgorici danas u devet sati.

Kako se navodi na sajtu IN4S, ostaje nejasno, zbog čega je određeno zadržavanje Raičeviću i Živkoviću, kada nije nastupila nikava panika, kao i činjenica da je objavljeno saopštenje Uprave policije, koja je dematnovala da je riječ o eskploziji, već je navedeno da se radi o elektro kvaru.

– Ovo je po svemu sudeći očigledna koordinacija neformalnih centara moći, policije i tužilaštva u namjeri da se Gojko Raičević i Dražen Živković, i portali IN4S i Borba eliminišu sa medijske scene – navodi se na portalu IN4S.

(Telegraf)

Danas objavljeno

Vučić nakon saznanja o pripremi atentata iznio moguće razloge: “Nije prazna priča”

M.

Širom Crne Gore protesti

M.

Đoković može na Rolan Garos bez vakcine

M.

Ostavite komentar