Uhapšeni narko bos biće isporučen američkim vlastima - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Uhapšeni narko bos biće isporučen američkim vlastima

Vođa kolumbijskog narko klana Dario Antonio Usaga suočava se sa ekstradicijom u SAD, a Kolumbija će sarađivati sa američkim vlastima kako bi obezbijedila da dođe do isporučivanja, izjavio je predsjednik Ivan Duke.

On je naveo da je Usuga optužen da je u SAD isporučio na desetine pošiljki kokaina, kao i za ubistvo policajaca, seksualno zlostavljanje djece i vrbovanje maloljetnika, prenosi Rojters.

Usaga je uhvaćen u zajedničkoj akciji vojske, vazduhoplovstva i policije, saopštile su danas snage reda.

Kolumija je nudila nagradu od 800.000 dolara za informacije o Usugi, dok je američka vlada ponudila pet miliona dolara za informaciju koja bi pomogla u njegovom hapšenju.

Tokom prethodnih nekoliko godina bilo je više velikih pokušaja hvatanja pedesetogodišnjeg kriminalca, ali su sve operacije do sada bile neuspješne.

Usaga je postao šef Zalivskog klana, nekada poznatog pod imenom Usaga klan, nakon što je prethodni lider, a njegov brat, ubijen u policijskoj raciji u novogodišnjoj večeri prije skoro deset godina.

Danas objavljeno

Čeka se studija o uticaju na životnu sredinu: Vučić poručuje da u narednih 15 mjeseci nema radova na iskopavanju litijuma

M.

Vlada Austrije zabranjuje simbol HOS-a, zvanična rampa i za Blajburg

M.

Četiri osobe ubijene u pucnjavi kod Atlante

M.

Ostavite komentar