Uhapšeni naoružani muškarci, tvrde da putuju na "trening" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Uhapšeni naoružani muškarci, tvrde da putuju na “trening”

Jedanaest teško naoružanih, samozvanih pripadnika milicije, uhapšeno je danas u blizini Bostona, kada su ih zaustavili pripadnici policije Masačusetsa.

Dvojica muškaraca privedena su rano jutros, dok su policajci pregovarali sa vođom grupe, tražeći da se mirno predaju, pa je još sedam osoba lišeno slobode u toku prepodneva, navodi se u saopštenju policije, prenosi Rojters.

Policija je daljom pretragom na terenu pronašla još dvoje ljudi, čime je se broj uhapšenih popeo na 11.

Nema izvejštaja da je došlo do razmjene vatre, a nije prijavljeno da ima povrijeđenih u incidentu, koji je počeo sat iza ponoći, kada je, prema saopštenju, policija uočila dva automobila u zaustavnoj traci i grupu muškaraca u maskirnim uniformama i naoružane puškama i pištoljima koji su stajali pored vozila.

Grupa, za koju mediji navode da se radi o organizaciji “Ustanak Mavra”, čiji je vođa objasnio policiji da putuju na neki “trening”, razbježala se u obližnju šumu nakon što je policija zatražila njihove legitimacije i dozvole za oružje.

Policija je zatim zatvorila autoput oko 22 kilometara sjeverno od Bostona, i zatražila od lokalnog stanovništva da se skloni na sigurno.

Poslije pregovora sa policijom, koja je stezala obruč, ova grupa se predela, pa je međudržavni autoput ponovo otvoren.

“Vođa ove grupe je rekao da njihova ideologija nije antidržavna, ali nije poznato koji su njihovi ciljevi”, saopštio je zvaničnik policije Masačusetsa.

Danas objavljeno

Preminula Marina Tucaković: Nije se izborila sa opakom bolešću

M.

“Islamska država” preuzela odgovornost za eksplozije u Avganistanu

M.

Preliminarni rezultati: Putinovoj stranci najviše glasova

M.

Ostavite komentar