Uhapšeni muškarac i žena koji su pokušali da otmu dijete - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Uhapšeni muškarac i žena koji su pokušali da otmu dijete

Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru je 24. septembra nakon sprovedene istrage
podiglo optužnicu protiv 44-godišnjaka i 28-godišnjakinje zbog sumnje da su počinili krivično djelo lišavanja slobode maloljetne osobe.

Okrivljenima se stavlja na teret da su 18. jula u jednom mjestu pored Zadra, dok je muškarac upravljao kombijem, uočili dijete koje je hodalo uz ivicu puta, pa su zajedno i uz prethodni dogovor sa još dvojicom za sada nepoznatih muškaraca pokušali da djetetu protiv njegove volje oduzmu slobodu kretanja, objavilo je Opšinsko državno tužilaštvo.

Žena je dijete, prema optužnici, upitala treba li mu prevoz, kako bi ga namamila u vozilo, ali kad je dijete odmahnulo rukom, muškarac je nastavio vožnju i potom zaustavio vozilo uz ivicu puta i zajedno sa ženom sačekao da im se dijete približi, piše Index.

Kada je dijete ponovo ženi odgovorilo kako mu ne treba prevoz, muškarac je, zajedno sa još dvojicom nepoznatih muškaraca, otvorio zadnja vrata kombija i s ciljem da uhvate dijete počeli su da trče za njime, ali kako se dijete dalo u bijeg i došlo do kafića u kom su bili ljudi, tako su okrivljeni odustali od svoje namjere i udaljili se vozilom.

U optužnici je predloženo da im se produži pritvor zbog opasnosti da bi ponovo mogli da počine isto djelo.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar