Uhapšene dvije osobe zbog krađe automobila - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Uhapšene dvije osobe zbog krađe automobila

Dvije osobe M.S. iz Zenice i S.S. iz Sokoca uhapšene su sinoć zbog krađe automobila u Sarajevu.

Akciju hapšenja je realizovao FUP sa kolegama iz MUP Kantona Sarajevo, HNK, ZDK i Srednjobosanskog kantona.

Takođe, na mestu hapšenja su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu i to “škoda oktavia” sa područja Zenice i “golf 5” sa područja Kaknja.

– Uhapšeni su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila golf šest i škoda oktavia, čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu – saopšteno je iz policije.

Policijski službenici ove Uprave policije će u saradnji s navedenim Ministarstvima unutrašnjih poslova nastaviti rad na pronalasku i drugih otuđenih putničkih motornih vozila, kao i osoba koje se mogu dovesti u blisku vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Uhapšene osobe su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

(Klix)

Danas objavljeno

Sadik Ahmetović otkupio zatvorsku kaznu za 18.000 KM

M.

Srbija donirala Mostaru briseve za testiranje na virus

M.

Penzije u Srpskoj veće za četiri odsto

M.

Ostavite komentar