Uhapšene dvije osobe u Mostaru zbog krijumčarenja ljudi - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Uhapšene dvije osobe u Mostaru zbog krijumčarenja ljudi

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (29.6.2019. godine) u Mostaru lišili slobode dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 189. Кrivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Кrijumčarenje ljudi“.

Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e pretresli su putničko motorno vozilo u kojem je otkriveno 19 krijumčarenih lica za koje je provjerama utvrđeno da su državljani Iraka, Irana i Sirije.

U skladu sa članom 66. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno je oduzeto navedeno putničko motorno vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prevoza migranata.

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona.

(BN)

Danas objavljeno

SAD: Pojačane mjere oko kongresa nekih saveznih država

M.

Navaljni uhapšen odmah po slijetanju u Moskvu

M.

Gdje državljani BiH mogu putovati, a gdje ne?

M.

Ostavite komentar