UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Oštetili budžet Republike Srpke za pola miliona maraka - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Oštetili budžet Republike Srpke za pola miliona maraka

Brane Miloševiću odgovorno lice u Akcionarskom društvu “Metal” i Milena Čavlović odgovorno lice u Društvu ograničene odgovornosti “Koridor 2015” iz Banjaluke, uhapšeni su zbog sumnje da su ošteili budžet Republike Srpske za 559.940 maraka.

Oni su osumnjičeni da su oštetili povjerioce, nezakonito postupali u privrednom poslovanju, povrijedili obavezu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milošević i Čavlovićeva se sumnjiče da su u avgustu, znajući da su povjerioci blokirali račune akcionarskog društva iz Banjaluke, zaključili ugovor o poslovnoj saradnji sa društvom ograničene odgovornosti iz Banjaluke, nakon čega su izdavali poslovne prostore, a novac od zakupnine uplaćivali na račun društva ograničene odgovornosti po nalogu Miloševićeva.

Milošević se sumnjiči i da je u oktobru u Banjaluci, kao odgovorno lice akcionarskog društva iz Banjaluke zaključio predugovor o zakupu poslovnog prostora sa fizičkim licem iz Banjaluke, gdje je fizičko lice na poslovnom prostoru izgradilo hostel, a što nije evidentirano u knjigovodstvenim evidencijama navedenog akcionarskog društva iz Banjaluke.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da je u toku kriminalistička obrada nad pomenutim osobama i protiv njih će biti podnesen izvještaj tužilaštvu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

“Ekspert za držanje Zapada u neizvjesnosti”

M.

1, 5 miliona doza Sputnika V proizvedeno na Torlaku

M.

Zapad Grčke u vrtlogu nevremena, odnesena jedna žrtva

M.

Ostavite komentar