Uhapšena Romana Panić, pljačkala bankomate? - BIGportal.ba
Ex Yu

Uhapšena Romana Panić, pljačkala bankomate?

Australijski mediji prenose vesti!

Pevačica Romana P. (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenosi autralijski portal “9njuz”.

“Oni su u Australiji boravili kao turisti gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da ‘napune novčanike’.” , izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Kako se dalje navodi, policija je nakon  što su tehničari primetili nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Romana i Filip su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

Kako strani mediji prenose, Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana P. za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor – Filip M. 14 meseci, Romana P. 12. meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Policija je navela da je Filip najpre “odmeravao” bankomant, da bi se nakon nekoliko dana vratio i postavio uređaje.

Sudija Smit ocenio je da je kompletan postupak bio veoma sofisticirano osmišljen i da je ceo sistem omogućio Filipu M. i Romani P. da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate.

Oni su na presude podneli žalbe, ali su one odbijene.

Mondo.rs

Danas objavljeno

Na kućnu adresu Mie Borisavljević stigao rođendanski poklon, Bojan nadmašio sebe

V.R.

Seka Aleksić u lateks haljini pokazala kako se “nose” obline

V.R.

Milan Stanković nigdje ne nastupa, ali vodi biznis u Čikagu

V.R.

Ostavite komentar