Uhapšena osoba zbog napada na Srbina u Viškovu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Uhapšena osoba zbog napada na Srbina u Viškovu

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da je u subotu ujutru uhapšena osoba koja se dovodi u vezu s napadom na građanina u Viškovu.

U Viškovu je, kako su mediji preneli, napadnut srpski povratnik Dobrivoje Arsić (70) koji živi u tom mestu, a napadnut je zbog sukoba oko parkiranja auta na parkingu pred zgradom u kojoj živi.

Božinović je dodao da policija radi opsežnu kriminalističku istragu te da je zbog incidenta u Đevrskama podneto pet prekrššajnih i jedna krivična prijava dok se, kada je reč o incidentu u Uzdolju, rade opsežžni uviđaji koji će, kako je naveo, dovesti do počinilaca.

“Ove napade treba osuditi, kao i svako nasilje. Sve institucije držžave, pogotovo one koje se brinu za javni red i sigurnost treba da deluju efikasno i brzo, a policija je pokazala da deluje efikasno, što će činiti i u buduće”, rekao je Božinović novinarima.

U Uzdolju i Đevrskama kod Knina u sredu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti dok su gledali prenos utakmice Crvene zvezde.

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar