UHAPŠENA DVA POLICAJCA: Mimo posla, sa plastičnim pištoljem, zaustavljali vozila i naplaćivali kazne - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

UHAPŠENA DVA POLICAJCA: Mimo posla, sa plastičnim pištoljem, zaustavljali vozila i naplaćivali kazne

Dvojica policajaca uhapšena su zbog zloupotrebe službenog položaja i lažnog predstavljanja, potvrđeno je za Srpskainfo.

Uhapšeni su Ž. K. iz Knževa i V. K. iz Banjaluke, a lisice na ruke su im stavili prpadnici Policijske uprave Banjaluka.

Portparol ove Uprave Danijela Mučibabić je rekla da se Ž.K. sumnjiči da je 9. septembra oko 18 časova zaustavio vozilo u ulici Braće Pantića u Banjaluci u službenoj uniformi, te vozaču zbog učinjenih prekršaja na licu mjesta naplatio novčanu kaznu.

– Policijski službenik Ž.K. je u vrijeme činjenja djela bio van službe. Protiv policijskog službenika doneseno je rješenje o suspenziji – pojasnila je Mučibabićeva.

Ona je dodala su u sklopu navedenih aktivnosti, policijski službenici dan kasnije u ulici Kordunaška u Banjaluci uočili policijskog službenika V.K. a koji je od ranije suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u službenoj uniformi, kako zaustavlja vozila.

– Od V.K. oduzet je plastični pištolj, metalna stop tablica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Protiv oba policijska službenika podnešeni su zahtjevi za pokretanje unutrašnjeg postupka – istakla je Mučibabićeva.

O svim mjerama i radnjama u okviru ovog predmeta, obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i Republičko javno tužilaštvo.

– PU Banjaluka i u narednom periodu će nastaviti sa navedenim aktivnostima te pozivamo građane da sve vidove nezakinotog i neprofesionalnog postupanja policijskih službenika prijave na besplatan broj telefona „122“ – poručili su iz PU Banjaluka.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Prva reakcija Brisela o krizi na Jarinju

M.

Počela sjednica Predstavničkog doma BiH bez predstavnika iz RS

M.

“Nuklearni program Sjeverne Koreje odvija se punom parom”

M.

Ostavite komentar