Uhapšeni policajci, uzimali mito od vozača kamiona - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Uhapšeni policajci, uzimali mito od vozača kamiona

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Policijskom upravom Gradiška uhapsili su pripadnike PU Gradiška V.G., B.Š., N.D. i R.S. zbog sumnje da su primali mito.

“Policijski službenici su putem društvenih mreža došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da su ovi policijski službenici u toku noći 22. na 23.03.2020. godine prilikom obavljanja poslova i zadatke iz svoje nadležnosti predviđenih planom Republičkog štaba za vanredne situacije, primili mito od više vozača kamiona, kako bi im oprostili uočene prekršaje. Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva”, navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

Dodaje se da su pomenuti službenici odmah suspendovani i da je podnesena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka protiv istih.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvaljuje građanima koji su sarađivali sa policijom na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela”, zaklučuje se u saopštenju.

Danas objavljeno

Blinken: Zajednički front u slučaju dejstva protiv Ukrajine

M.

Pogledajte koliko traje izolacija za vakcinisane i nevakcinisane osobe

M.

CIN: Pročitajte šta sve od imovine ima Bisera Turković

M.

Ostavite komentar