Uhapšena bivša djevojka ubijenog Dženana Memića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Uhapšena bivša djevojka ubijenog Dženana Memića

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo (KS) juče su na području opština Stari Grad i Ilidža, po nalogu Suda i Tužilaštva BiH, izvršili pretrese na dvije lokacije, te su uhapsili dva lica, od kojih je jedno Alisa Mutap, bivša djevojka stradalog Sarajlije Dženana Memića, koja je kobne noći bila sa njim, a koja tvrdi da se ne sjeća šta se desilo.

U policiji je navedeno da su uhapšene osobe inicijala A.R. i M.O, a advokat porodice Memić Ifer Feraget potvrdio je da je lice A.R. zapravo Alisa Ramić, koja se djevojački prezivala Mutap.

Drugi uhapšeni je Muamer Ožegović, koji je bio recepcioner u hotelu “Crystal” na Ilidži u noći kada je Memić stradao.

Feraget je danas kazao da se, na osnovu niza dokaza, stiče utisak da Alisa Ramić skriva istinu i da zna puno više od onoga što govori.

Ona se, kako je kazao, dovodi u vezu s organizovanim kriminalom u vezi sa zataškavanjem ubistva Dženana Memića, koje se dogodilo 2016. godine.

Upitan šta je bilo ključno za njeno hapšenje, Feraget je kazao da je to momenat kada je glavna državna tužiteljka Gordana Tadić saopštila da se vodi aktivna istraga, odnosno opredijeljenost tima Tužilaštva BiH da dokaže da su svi jednaki pred zakonom.

“Nije bitno o kome se radi, nije bitno koliko je vremena prošlo. Mnogi su gajili nadu da zbog proteka vremena nikada neće odgovarati”, rekao je Feraget.

On nije prejudicirao odgovornost, te je istakao da Alisa Ramić uživa sve pretpostavke nevinosti, kao i svako drugi.

“Ali, Muriz Memić i porodica Memić treba da uživaju u vlastitom dostojanstvu, ali im je ono bilo uskraćeno svih ovih godina”, rekao je Feraget.

Upitan za jučerašnje pretrese u Zenici i Banjaluci, Feraget je rekao da se radi o ovlaštenim službenicim osobama koje su prilikom davanja izjava vezano za stradanje Dženana Memića govorile nešto što je u suprotnosti s objektivnim dokazima.

Podsjećamo, u okviru istrage o ubistvu Dženana Memića već su uhapšeni Alisin otac Zijad Mutap, kao i policijski službenici Hasan Dupovac i Josip Barić. (Klix, Agencije)

Danas objavljeno

U Srpskoj 17 preminulih i 229 novooboljelih

M.

Ambasada SAD u BiH reagovala na pozivanje na rat konzula Atovića

M.

Evropska komisija preporučila otvaranje dva klastera sa Srbijom

M.

Ostavite komentar