Uhapšen zbog sumnje da je platio 100.000 evra za ubistvo brata - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Uhapšen zbog sumnje da je platio 100.000 evra za ubistvo brata

Rasima Demirovića (55) iz Bihaća uhapsili su danas pripadnici Federalne uprave policije po naredbi Tužilaštva USK zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo podstrekavanje na ubistvo.

Iz FUP-a su naveli da je on osumnjičen da je u prethodnom periodu angažovao određena lica s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona da za iznos od 100.000 eura izvrše likvidaciju njegovog brata Bajana i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu Nevresu, koje bi za posljedicu imale određeni stepen invaliditeta.

U sklopu istrage po ovom slučaju, federalni policajci su, na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać, obavili pretres stambenih objekata i vozila na dvije lokacije u Bihaću koje koristi osumnjičeni.

Iz FUP-a su naveli kako su prilikom pretresa pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti tokom istrage, a radi se o deset mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarskoj opremi, oružju, municiji te drugim predmetima koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela.

“Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije”, naveli su u saopćenju iz FUP-a.

Iz MUP-a USK su obavijestili kako su u ovoj akciji samo asistirali i pružili podršku kolegama iz federalne policije, te da ne mogu dati podrobnije informacije o svemu, a iz Tužilaštva USK da će, nakon što preuzmu osumnjičenog, biti određene dalje zakonske radnje u ovome slučaju.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Pojačane mjere povodom dolaska delegacije Srbije u Banjaluku

M.

Indonezija izgubila podmornicu kod Balija, traži pomoć Singapura i Australije

M.

Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije

M.

Ostavite komentar