Uhapšen visokopozicionirani službenik MUP-a KS, osumnjičen za pomoć krim. miljeu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Uhapšen visokopozicionirani službenik MUP-a KS, osumnjičen za pomoć krim. miljeu

Postupajući po nalogu i u koordinaciji sa tužiocem Tužilaštva BiH, policijski službenici MUP-a KS, lišili su slobode policijskog inspektora MUP-a Kantona Sarajevo, koji je osumnjičen za krivična djela povrede tajnosti postupka, pomoć počiniocima nakon izvršenog krivičnog djela i pronevjeru u službi.

Policijski inspektor, osumnjičen je da je radi sticanja nezakonite imovinske koristi, duži vremenski period, osobama iz krim. miljea i osumnjičenima za teška krivična djela i organizovani kriminal, odavao informacije i podatke o policijskim operacijama i aktivnostima.

U okviru rada na predmetima kodnih naziva “Rez”, “Nevera” i “Bumerang”, istragom je zadokumentovano da je osumnjičeni bio u kontaktu sa više osoba koje su pripadnici struktura organizovanog kriminala, te su njegovim koruptivnim djelovanjem kompromitovane i onemogućene određene akcije u predmetima borbe protiv nosilaca organizovanog kriminala u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Osumnjičeni će tokom dana biti predat postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja, odlučiti o daljim aktivnostima prema osumnjičenom.

Ova aktivnost pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i MUP-a KS u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, naročito protiv osoba koje zloupotrebljavaju policijski položaj i kapacitete, kako bi štitili i podržavali organizovani kriminal i na taj način nanosili štetu svim građanima Bosne i Hercegovine.

N1

Danas objavljeno

Uhapšen vozač sa 2,24 promila alkohola u krvi

M.

Gavrankapetanović i Musić predati tužiocu

M.

Vučić i Hil o bezbjednosnoj situaciji na KiM

M.

Ostavite komentar