Uhapšen Ukrajinac, planirao teroristički napad u Rusiji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Uhapšen Ukrajinac, planirao teroristički napad u Rusiji

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) uhapsila je operativca ukrajinske vojne obavještajne službe pod sumnjom da je planirao teroristički napad u Rusiji, rekli su iz pres službe FSB-a za agenciju TAS S.

  • Bezbjednosni operativci su uhvatili operativca obavještajne službe ministarstva odbrane Ukrajine, koji je poslat na našu teritoriju da izvrši teroristički napad – navodi se u saopštenju FSB.

Uhapšen je Aleksandar Viktorovič Ciljuk (23), rodom iz Kijeva.

  • On je priznao da ga je regrutovao pukovnik Maksim Leonidovič Krilovec, kao i da je pratio njegove instrukcije – dodaje se u saopštenju.

FSB navodi da je ukrajinski obavještajac trebalo da detonira dvije ručno napravljene eksplozivne naprave u kojima je bilo 1,5 kilograma TNT-a.

On je ilegalno došao u Rusiju sa trojicom operativaca vojne obavještajne službe Ukrajine ilegalno kako bi napravio skrovište sa oružjem i da dopremi eksplozivne naprave.

  • Kada se ponovo vratio u Rusiju, Ciljuk je uhvaćen na djelu sa oružjem kada je išao ka mjestu gdje je htio da napravi zločin – dodali su iz FSB i naglasili da su dobili dokaze kojim se potvrđuje da je Ukrajina htjela da izvrši teroristički napad u Rusiji.

Danas objavljeno

Preminuo Aki Rahimovski

Zeljka

Slovenija: Više povrijeđenih u nezgodi sa balonom

M.

Nestali mladić iz Splita sinoć bio aktivan na Viberu

M.

Ostavite komentar