Uhapšen šumarski inspektor zbog primanja mita - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Uhapšen šumarski inspektor zbog primanja mita

U akciji kodnog naziva „Drvosječa“ Policija Brčko distrikta uhapsila je jutros šumarskog inspektora D. Đ. (56) prilikom izvršenja krivičnog djela primanje dara i drugog oblika koristi.

– U toku lišenja slobode inspektora koji je bio na izvršenju službenih radnjih prilikom pretresa pronađena je veća količina novaca za koji se osnovano sumnja da potiče od navedenog krivičnog djela – rekao je Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta na konferenciji za medije.

On nije mogao da kaže o kom iznosu novca je riječ ističući da su još u toku pretresi na više lokacija uključujući i službene prostorije Inspektorata Brčko distrikta koje je uhapšeni inspektor koristio.

Policijska akcija sprovedena je po naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta, a D.Đ. će tokom dan biti predat Tužilaštvu Brčko distrikta na daljnje postupanje.

– Imali smo i imaćemo u narednom periodu sličnih aktivnosti- rekao je Pisić podsjećajući da je u zadnjih dvadesetak dana ovo treća aktivnost Policije Brčko distrikta usmjerena ka suzbijanju korupcije. Precizirao je da su akcije planski pripremane godinu i po dana, a realizovane su, kako je istakao, zahvaljujući saradnji sa građanima.

– Ne bi mogli sa Tužilaštvom ući u fazu dokumentovanja da nije bilo saradnje sa građanima- rekao je Pisić i pozvao građane da u slučaju sličnih nedozvoljenih radnji ovlašćenih osoba te slučajeve prijave policiji.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

“Malo” se pucalo, “malo” su ranjeni vojnici i za par sati primirje

M.

Nacionalna katastrofa; “Ana” kosi sve pred sobom, broj stradalih raste

M.

Bajden: Rusija bi mogla napasti Ukrajinu u februaru

M.

Ostavite komentar