24. Augusta 2020.

Uhapšen srpski “Pink Panter”: “Pao” na plantaži marihuane na Tenerifima

Big Portal

Zajedno sa Srbinom uhapšeno je još pet osoba, zbog sumnje da su počinili brojna krivična djela. Njima se na teret stavlja trgovina drogom, pranje novca i iznuda. Uhapšeni su, naime, članovi ozloglašene moto-bande “Anđeli pakla”, koji su i ranije dovođeni u vezu sa trgovinom narkoticima.

U akciji policije lisice na ruke su stavljene Srbinu, dvojici Nijemaca, kao i državljanima Poljske, Francuske i Španije. Svi privedeni imaju podebeli policijski dosije, ali niko kao Srbin za kojim je raspisana i međunarodna potjernica zbog sumnje da je on jedan od članova, a moguće čak i jedan od vođa “Pink Pantera”, grupe koja je u pljačkama širom svijeta pokrala milione, javlja Telegraf.rs.

Srbin je uhvaćen dok je “kontrolisao” kako rastu stabiljke marihuane na jednoj plantaži koju su držali “Anđeli pakla” u gradu Guargačo.

Bajkeri su uhapšeni u akciji specifičnog imena “Vepar-Vulkan”, a istraga protiv njih započeta je u septembru prošle godine. Zahvaljujući podršci kolega iz Danske, Francuske i Norveške, policija na Tenerifima ušla je u trag ozloglašenoj bandi čiji članovi se u matičnim zemljama terete i za podvođenje i trgovinu ljudima.

U ovoj akciji zaplijenjena je velika količina droge i oružja.

Istraga osumnjičene dovodi u vezu i sa brojnim slučajevima iznude.

“Prikupljeni su podaci koji privedene sumnjiče da su reketirali više ljudi, uglavnom vlasnike bordela i tatto studija”, naveo je izvor.

NN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare