Uhapšen Ognjen Vranješ - BIGportal.ba
Ex Yu Magazin

Uhapšen Ognjen Vranješ

Nema kraja agoniji bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Ognjena Vranješa. Anderlechtov štoper je u ponedjeljak uhapšen na aerodromu u Charleroiju budući da nije imao važeću dozvolu boravka. Kao izbjeglica bez papira, on je proveo noć u zatvorenom centru u Steenokkerzeeju.

Vranješ je prošlog četvrtka putovao u Banjaluku kako bi proveo vikend s porodicom i prijateljima, daleko od briga koje ima u Anderlechtu.

Međutim, na povratku u Charleroi, bh. igrač je doživio neugodno iznenađenje. Na kontroli pasoša u Belgiji je ustanovljeno kako mu je boravišna dozvola istekla. Policajci su ga od tada tretirali kao ilegalnog u državi i zabranili mu ulazak na teritorij Belgije.

“Zaustavljena osoba je tvrdila da je igrač Anderlechta, ali nije mogla pružiti niti jedan dokaz za to”, napisao je odgovorni službenik u zapisnik.

Budući da BiH ne pripada Evropskoj uniji, Vranješ je morao imati uz sebe validnu vizu ili dokument o dozvoli boravka. Vranješ ima takvu dozvolu boravka na temelju ugovora o radu s Anderlechtom, ali je prošlog mjeseca ona obustavljena.

Policija u Charleroiju je potpisala izjavu kako će ga prema proceduri poslati nazad u BiH, ali kako tu noć nije bilo letova za Banjaluku prebačen je u Steenokkerzeel, blizu aerodroma. Tamo je proveo noć u zatvorenom centru Caricole.

Već ujutro policija je dobila potrebne papire za puštanje Vranješa pa su mu omogućili pristup teritoriji Belgije.

(klix.ba)

Foto: Instagram/Printscreen

Danas objavljeno

Sarah Jessica Parker objavila prvu fotografiju okupljene ekipe “Sex i grada”

Vanja A

Sreća je ponovo tu: Siniša i Arijana Mihajlović blistali na crvenom tepihu u Beogradu

V.R.

Nepoznati ponuđač platio 45 miliona KM za desetominutno putovanje u svemir s osnivačem Amazona

V.R.

Ostavite komentar